67% van de tablet-lezers zegt liever een tablet-magazine te lezen dan een geprint exemplaar. Toch zegt 65% van deze lezers meer voldoening te halen uit een traditioneel papieren magazine. Dat blijkt uit een onderzoek van Gfk MRI, een onderzoeksbureau uit New York.

De voordelen van digitale magazines

Wanneer je jouw tablet meeneemt, heb je altijd en overal jouw magazines op zak. Daarnaast hebben veel digitale magazines interactieve elementen, zoals video’s en geluidsfragmenten.

Voor marketeers zijn digitale magazines erg interessant, aangezien zij gebruik kunnen maken van gepersonaliseerde advertenties. Ook kunnen de advertenties gelinkt worden aan een webshop, zodat je met een druk op de knop over kunt gaan tot een aankoop.

70% van de tablet-lezers blijkt gepersonaliseerde advertenties fijn te vinden. Ook zegt 70% van deze lezers het prettig te vinden om direct tot een aankoop te kunnen overgaan door, vanuit het magazine, naar de webshop te klikken.

De nadelen van digitale magazines

Het probleem van elektronische magazines zit ‘m waarschijnlijk in de te lang durende download tijd. Daarnaast is het moeilijk om interessante magazines op de tablet te vinden, aldus 43% van de deelnemers.

72% van de deelnemers geeft aan dat zij graag zouden willen dat alle tablet-magazines op dezelfde wijze werken en/of zijn opgemaakt. Er worden namelijk verschillende werkwijzen gehanteerd door de makers van de e-magazines. Het kan voor verwarring- en voor een onprettige gebruikerservaring zorgen.

Tablet-magazines in de toekomst

Veel aanbieders van magazines zijn op dit moment druk bezig met experimenteren op het gebied van tablet-magazines. Het zou drukkosten besparen én er zouden meer inkomsten gegenereerd kunnen worden door de nieuwe manier van adverteren.

Toch heeft niet iedereen een tablet en zullen de meeste tijdschriften voorlopig nog als papieren exemplaar in de schappen liggen.

Bronartikel bekijken