Ben je op zoek naar hoge resolutie foto’s? Dan kun je via Google Afbeeldingen een filter instellen. Je krijgt dan alléén de hoge resolutie afbeeldingen te zien.

Hoe zoek ik op hoge resolutie afbeeldingen via Google?

  1. Ga naar Google Afbeeldingen
  2. Klik op de knop “Zoekhulpmiddelen”
  3. Ga naar “Grootte” => “Groter dan…” en kies een gewenste resolutie.

Welke resolutie is er minimaal nodig in de Lady Glossy software?

Voor een pagina-vullende foto heb je een minimale resolutie nodig van 1510×1992 pixels. Via Google is dat dus de optie “Groter dan 6MP”. Voor de technische mensen: De software geeft een melding zodra een foto kleiner is dan 180 DPI (Dots Per Inch).

Je zult zien dat er een stuk minder foto’s over blijven zodra je deze filter hebt aangezet, maar je voorkomt wel dat de afdrukkwaliteit zal tegenvallen.

Plaats je de foto niet over de hele pagina? Dan kun je uiteraard ook een foto kiezen met een lagere resolutie.

Krijg je alsnog een melding over de kwaliteit?

Geen probleem. Het is slechts een waarschuwing. De melding geeft aan dat de afbeelding wat blokkerig kan worden afgedrukt. Wil je weten of alles meevalt? Sleep het fotokader waarin je het rode driehoek krijgt, een stukje kleiner, net zo lang tot de driehoek verdwijnt. Hoe kleiner je het kader moet slepen, hoe lager de kwaliteit. Hoef je de foto maar een klein stukje te verkleinen? Dan zal de kwaliteit van de foto wel redelijk worden weergegeven in jouw magazine.