Tegenwoordig is het niet altijd gemakkelijk om aan de bak te komen. Een Indiase jongen van 21 was zich daarvan bewust en solliciteerde met duizenden anderen voor het Britse blad GQ magazine. Zijn CV was zo indrukwekkend dat hij werd aangenomen (zonder sollicitatiegesprek)!

Hij maakte zijn CV in de vorm van het Britse magazine. Het leek op een nieuwe editie van het blad en dat is precies wat de hoofdredacteur aansprak. Zonder gesprek was hij direct welkom op de marketing afdeling van het Londense bedrijf.

Dit is wat hij erover zegt:

CV - GQ magazine

“I wanted to work at GQ because I wanted to work at a place where I will be able to use my marketing knowledge as creatively as possible”

“It took me more than three weeks to make this resume including the photo shoots, graphic designing and content writing. In today’s competitive world, everything is just so difficult that you need to be creative if you really want to make things work and that’s what I did”

De Indiase jongen schakelde een grafisch ontwerper in, maar in Nederland kun je via het online magazine programma van Lady Glossy zelf een professioneel ogend magazine maken.

Ben jij toe aan je volgende uitdaging?

Zorg dat je opvalt tussen de stapel A4 brieven en maak ook een sollicitatie magazine. Heb jij een soortgelijk verhaal? Deel het hieronder met ons in een reactie.

Bekijk hier het hele magazine:

Magazine CV

Sollicitatie magazine

Sollicitatie tijdschrift

Solliciteren

Magazine voor sollicitatie

Aangenomen zonder sollicitatiegesprek

Magazine maken

Sollicitatie tijdschrift

Magazine voor sollicitatie

Bron: BuzzFeed