De wereld verandert. Vroeger kwam de melkboer melk thuisbezorgen en was het al zuur voordat je het opdronk! Belasting werd opgehaald met de koets en een boodschap bracht je over op een stuk papyrus met de postduif. Zo is het ook met nieuwsverspreiding en roddels. Ze werden verspreid via tijdschriften en kranten, nu lees je ze op internet, nog geen 5 minuten nadat het is gebeurd.

Toch verlangen we soms terug naar hoe het was. De verse melk was lekkerder, we werden niet lastig gevallen via ons telefoon en dat papieren tijdschrift bladerde lekkerder. Eva Jinek vertelde zelfs op de bank bij Linda’s Zomerweek dat ze verslaafd was aan de geur van een magazine! De techniek veranderd en dat maakt het tegenwoordig mogelijk om zelf online een tijdschrift te maken.

Online een tijdschrift maken

Online een tijdschrift maken
Waarom? Gewoon, omdat het leuk is en omdat het kan. Voor jezelf of als cadeautje aan een ander. Het is een mooi gebaar waarin je iemand kan vertellen dat je van die persoon houdt. Het is het investeren van een stukje tijd, aandacht en energie, waarbij je de geluksmomenten van het leven kan herbeleven. Vraag ook aan anderen om een stukje te schrijven en verzamel zo de leukste verhalen.

Is het makkelijk?

Je kan het zo moeilijk, makkelijk, gek en leuk maken als je zelf wilt. In de gratis software staan 4 verschillende templates. Kies het thema dat het dichtst in de buurt komt van wat jij wilt. Dit thema kun je aanhouden door de tekst- en beeldkaders te vullen met je eigen foto’s en teksten. Wil je het ontwerp zelf bepalen? Dan kan je kan alle elementen verplaatsen, verschuiven, verwijderen, toevoegen en her-indelen. Precies zoals je dat zelf wilt.

Online uitgave van het tijdschrift

Het tijdschrift ontvang je als fysiek magazine in de bus, maar je ontvangt ook een e-mail met daarin een link naar jouw digitale uitgave. Deze kun je bekijken op de computer, tablet of op je smartphone. Zo heb je het online magazine altijd op zak om te laten zien aan anderen. Via je smartphone kun je het magazine opslaan als soort van “App”.

Nu een tijdschrift maken!

Probeer de software gratis uit. Alleen als je het leuk vind en alleen als je een geproduceerd magazine wilt kost het geld. Een magazine kun je bestellen vanaf € 17,95 en de prijs per magazine wordt lager bij een grotere oplage.

Meer over tijdschriften maken

Hoe maak je online een tijdschrift?
Wat kost een tijdschrift?
Voor welk thema een tijdschrift maken?
Direct aan de slag!