Samen met Elles Ploegmakers heb ik onlangs een magazine gemaakt: de “Nouty”. Dit magazine is gemaakt voor mijn moeder die 89 jaar werd en het ging over haar leven. Onze hele familie (is maar klein) heeft foto’s ingestuurd en redactionele stukken. Elles en ik hebben er samen een maand aan gewerkt om er een mooie glossy van te maken.

Ik zou willen dat ik mijn camera bij me had toen mijn moeder haar eigen glossy uitpakte. Tranen over haar wangen van emotie. Ze vond het zo mooi. “Haar mooiste cadeau ooit”. Ze heeft het samen met haar broer van 87 zitten bekijken en het enige wat ik hoorde was “oh wat mooi” en “prachtig”. Ik heb voor elk familielid een exemplaar besteld omdat het ook een soort familiedocument is geworden. Iedereen was enthousiast.

Elles had al eerder een Glossy gemaakt en kon prima met de software overweg. De software is zo goed dat je er een professioneel magazine van kan maken. De levertijd was heel kort en de uitvoering was fantastisch. Keurig ingepakt kwamen ze allemaal onbeschadigd aan.

Ik kan iedereen adviseren om van je familie zo’n document te maken. Erg leuk om te maken en geweldig om te krijgen.

Mijn tip: Doen!!!!

Martine Bartels