Lage kwaliteit afbeeldingen? Wat nu?

Krijg je via ons programma de melding dat afbeeldingen van slechte kwaliteit zijn? Dan is vaak de resolutie van je foto te laag. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen.

1. De foto kleiner weergeven in jouw magazine

Je kan het fotokader kleiner slepen, zodat de foto kleiner wordt afgedrukt. Er is dan een lagere resolutie nodig en de kans dat de foto blokkerig geprint wordt is kleiner.

2. Je uitsnede vergroten

Heb je voor een foto de uitsnede ingesteld? Dan wordt er een slechts een deel van de foto geprint. Hoe kleiner je uitsnede is, hoe hoger de kwaliteit van je foto moet zijn. Als je de uitsnede groter maakt dan is er minder kwaliteit vereist. Je kan de uitsnede bepalen door dubbel te klikken op een fotokader.

3. Grotere afbeeldingen gebruiken

 • Heb je een foto ingescanned? Je zou kunnen proberen om deze nogmaals in te scannen op een hogere resolutie.
 • Heb je foto’s via de mail ontvangen? Dan zijn deze wellicht automatisch verkleind door het mailprogramma. Zorg er in dit geval voor dat de originele foto’s worden doorgestuurd en niet de verkleinde versie. Als de mail te groot wordt zou je de bestanden ook over kunnen zetten via een USB stick of gratis gebruik kunnen maken van diensten als WeTransfer.
 • Heb je een foto op internet gevonden? Zorg dat je zoekt op afbeeldingen van hoge kwaliteit. Ben je benieuwd hoe dat werkt? Lees dan Hoge resolutie afbeeldingen zoeken voor jouw magazine.

4 reacties

 • ADRI Boorsma schreef:

  Ik probeer een glossy te maken voor huwelijk dochter. Foto’s krijg ik goed gekopieerd naar het bestandje van de Glossy en kan ze dan plaatsen. Teksten die ik aangeleverd krijg kan ik niet in dat bestandje krijgen en dan ook weer niet naar de glossy slepen. Het gaat om o.a. word documenten. Wat is de oplossing?

 • M. Hut schreef:

  Hallo, Ik krijg foto’s niet over 2 pagina’s verdeeld als achtergrond… En ik kan de (3) achtergronden die al in het systeem staan ook niet als achtergrond. Het roze plaatje met de mevrouw blijft er op staan. Hoe kan ik de achtergrond wel krijgen en hoe kan ik een foto plaatsen zodat die op 2 pagina’s als achtergrond komt?

  Met vriendelijke groet,

  M. Hut

  • Rick schreef:

   De roze afbeelding van het vrouwtje staat als beeldkader over de achtergrond heen. Als je dus het beeldkader verwijderd, dan zal de achtergrond zichtbaar worden. Dit kun je doen door 1x op de roze afbeelding te klikken en vervolgens op DELETE te drukken op het toetsenbord.

   Achtergronden kunnen in het magazine worden geplaatst door ze over de pagina heen te slepen. Er wordt dan een blauwe lijn zichtbaar rondom het gedeelte waar de afbeelding geplaatst wordt. Als je de afbeelding op de middenlijn sleept dan zul je zien dat er een blauwe lijn verschijnt rondom de hele spread. Hij wordt dan over beide pagina’s van het magazine geplaatst.

   Gr.
   Rick

Laat een reactie achter