Kookblad of receptenblad maken

Sta jij graag in de keuken? Vind je het leuk om de lekkerste recepten in de keuken uit te proberen? Dan vind je het misschien ook wel leuk om je eigen kookblad te maken! Verzamel de lekkerste recepten en bundel deze zelf tot een glossy. Je favorieten recepten zul je nooit meer vergeten.

Nu een magazine maken

Stap 1: Verzamel je recepten

Ga opzoek naar de leukste en lekkerste recepten. Welke recepten vind je leuk om eens te maken? Of welke recepten waren nou echt een succes? Dit zijn de recepten die je in dit blad kunt plaatsen. Maak bijvoorbeeld ook een spread vrij voor de lekkerste kerst gerechten.

Stap 2: Verzamel de meest smakelijke foto’s

Zoals Joop Braakhekke altijd zegt, “het oog eet eerst”. Daarom is het belangrijk dat je mooie en smakelijke foto’s verzameld. Deze kun je op het internet vinden (zoek op groot formaat afbeeldingen) of natuurlijk zelf fotograferen.
Kijk eens op Simone’s Kitchen voor de beste fotografie tips.

Stap 3: Maak je eigen kookblad

Maak je eigen kookblad in de vorm van een glossy. Download de glossy software om direct aan de slag te gaan. Plaats je foto’s, plak je recepten en bundel deze tot een eigen magazine. Je recepten zul je nooit meer vergeten en je hebt een avonden ontwerp plezier!

Magazine specificaties:

Receptenblad voorbeeld