Sollicitatie magazine maken

Veel mensen maken een magazine ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis. Een mooie herinnering aan een vakantie of een leuk bedankje voor de gasten van je bruiloft, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar waar wat minder vaak aan wordt gedacht zijn de meer praktische doeleinden. Zo kan een glossy bijvoorbeeld perfect zijn om je te onderscheiden bij een sollicitatie. Tussen die stapel saaie brieven springt jouw glossy er direct uit!

Nu een magazine maken

Solliciteren 2.0

De economie trekt weer aan en de kans op een baan is weer gegroeid. Toch zul je je beste beentje voor moeten zetten als je in aanmerking wilt komen voor jouw droombaan. Soms zijn er tientallen anderen personen die solliciteren op dezelfde vacature als jij. Daarom een paar handige tips, zodat jij je kansen op die droombaan kunt vergroten:

1: zorg dat je opvalt

Je potentiële werkgever kan uit talloze sollicitanten kiezen. Solliciteren met een eigen glossy kan ervoor zorgen dat je gelijk al een voorsprong hebt op de rest. Door je niet te houden aan de standaard opmaak van die ouderwetse brief laat je zien dat je creatief bent en trek je gelijk de aandacht.

2: maak een duidelijke inhoudsopgave

Nu je de aandacht hebt getrokken is het belangrijk dat je die vasthoudt. Hou geen ellenlange verhalen in je glossy, maar verdeel de informatie en motivatie in hapklare brokken. Vermeld dit duidelijk in een inhoudsopgave, zodat de lezer snel kan vinden wat hij zoekt.

3: wees origineel

“Hierbij solliciteer ik naar aanleiding van de vacature …” De kans dat de lezer na deze saaie openingszin al in slaap valt is groot, dus wees een beetje creatief in je sollicitatieglossy. Op internet is er volop inspiratie te vinden!

Zoek voor de inhoud van het sollicitatie magazine ook op internet. Daar staan handige tips voor het overtuigen van je toekomstige werkgever.

Magazine specificaties:

Solliciteren met een magazine