Magazines laten drukken

Magazines voor consumenten worden geprint of digitaal gedrukt. De kwaliteit is goed en de prijs bij kleine oplagen blijft betaalbaar. De prijs per stuk wordt alleen een stuk interessanter bij een grotere oplage. De grote oplagen drukken wij op een 5-kleuren pers met een lak-unit voor een extra luxe uitstraling.

Magazines printen

Magazine printen (kleine oplagen)

Bestellingen van 1 tot 350 exemplaren worden geprint op een printer van hoge kwaliteit. Bij printen zijn de opstartkosten relatief laag. Daarnaast worden de opstartkosten verdeeld over alle bestellingen die op dat moment in productie gaan. Zo blijft de prijs voor 1 magazine goed betaalbaar.Prijs berekenenOfferte aanvragen
Drukpers

Magazine drukken (grote oplagen)

Het opstarten van een klus op een drukpers is een stuk duurder dan het uitdraaien van een print, maar daarentegen is de prijs per afdruk aanzienlijk lager. Het omslagpunt om te gaan drukken ligt ongeveer op 350 exemplaren. Elk volgende exemplaar is aanzienlijk goedkoper. Dit is de ideale machine voor middelgrote tot grote oplagen.

Offerte aanvragen

Lamineren

Het cover kan worden voorzien van een glans- of mat laminaat. Zo wordt het cover steviger en is het beter bestand tegen krassen en spatten. Met een glans- of mat laminaat wordt het een luxe magazine uitvoering.

Schoonsnijden

Nét voordat het magazine klaar is moet het worden schoongesneden op het juiste formaat. De snijmachine wordt regelmatig onderhouden en heeft vlijmscherpe messen zodat er geen kartelrandjes rondom het papier zullen zitten.

Nieten

Een magazine met 12 tot 64 pagina’s kan worden geniet in de rug. Elke vel bevat 2 pagina’s aan de voorzijde en 2 pagina’s aan de achterzijde. Er worden dus vellen van 4 pagina’s aan elkaar geniet om het geprinte papier te binden tot een magazine.

Lijmen

Vanaf 24 pagina’s is het mogelijk om een magazine te lijmen. Het ideale omslagpunt tussen nieten en lijmen ligt op ongeveer 32 pagina’s. Bij nieten zal het magazine dan wat dikker worden, waardoor het bol gaat staan. Lijmen is dan de mooiste oplossing, omdat de vellen plat op elkaar liggen en aan elkaar worden gehecht.

Sealen

Magazines in kleine oplagen kunnen met krimpfolie worden ingesealt. De folie wordt dan door middel van warme lucht strak gesmolten om het magazine heen. Bij grotere oplagen kunnen we de magazines sealen zoals dat ook gebeurd bij de bladen in schappen.

Verzenden

We kunnen magazines verzenden op basis van een aan te leveren Excel document. Zo zal er voor elk adres een sticker of adresdrager worden geprint om het magazine met PostNL of een andere verzendservice te versturen.

Uitstekende kwaliteit

Print- en drukwerk van uitstekende kwaliteit. Geen bezuinigingen op inkt en productie op mooi en stevig FCS papier. Mogelijkheid voor specialistische veredelingen.

Goede prijs

Wij zijn gespecialiseerd in magazines. Elke klant betaald slechts een deel van de opstartkosten, waardoor we een goede prijs kunnen aanbieden.

Snel geleverd

De grotere oplagen worden standaard afgeleverd binnen 8 werkdagen, met een mogelijkheid voor spoed. Bereken voor kleinere oplagen de levertijd.

Gemak & extra service

Lever een PDF document aan, maak gratis gebruik van ons magazine programma, of laat het magazine door ons professioneel opmaken.