Privacy Statement en cookiebeleid

1. Inleiding
Lady Glossy is ervan overtuigd dat de bescherming van de privacy van haar klanten en de bezoekers van haar websites essentieel is voor haar activiteiten. Persoonlijke gegevens van klanten en bezoekers worden dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd.

2. Gebruik van persoonsgegevens
In het kader van onze dienstverlening legt Lady Glossy gegevens vast. Dit is het geval wanneer je gebruik maakt van onze (interactieve) diensten, wanneer je een account bij ons registreert, wanneer je interesse opgeeft of op een andere wijze je belangstelling kenbaar maakt, of anderszins contact hebt met Lady Glossy. We leggen gegevens vast zoals contactgegevens, gegevens over betalingen, factuurgegevens, bestelde producten en/of opgegeven interessen. Als je een magazine via onze Editor maakt, of wanneer je een PDF document toezend, dan zal deze ook bewaard blijven. Lady Glossy gebruikt de gegevens en documenten voor de uitvoering en de afhandeling van de betreffende overeenkomst, voor haar overige dienstverlening en interne bedrijfsvoering, en om klanten te informeren over (nieuwe) producten en diensten van Lady Glossy.

3. Je e-mailadres
Wanneer je een e-mailadres hebt opgegeven, bijvoorbeeld voor het ontvangen van een nieuwsbrief, dan kan deze gebruikt worden om je als klant te informeren over voor jou relevante en interessante gelijksoortige producten en diensten van Lady Glossy. Je stemt ermee in dat het e-mailadres wordt gebruikt voor het incidenteel ontvangen van relevante informatie omtrent producten, aanbiedingen en acties van en door Lady Glossy. Als je deze mails niet meer wilt ontvangen, dan kun je jezelf gemakkelijk uitschrijven via de knop “Afmelden” in de e-mail.

4. Aangemaakte projecten, geuploadde foto’s, documenten en teksten
Via onze Editor kun je zelf een magazine maken. Binnen jouw magazine project kun je foto’s en documenten uploaden en teksten toevoegen. Deze data wordt opgeslagen op één of meerdere webservers. Zolang je geen account hebt aangemaakt, wordt het door jou aangemaakte project afgeschermd d.m.v. een functionele cookie. Jij kan hem inzien, omdat je in het bezit bent van deze cookie, maar andere klanten niet. Zodra je een account aanmaakt, wordt het project aan je account gekoppeld. Dan is het project alleen door jou aan te passen door éérst in te loggen met je emailadres en wachtwoord, of door ons via een beveiligde omgeving. De projecten kun je zelf aanpassen en verwijderen. Als je bij ons een project start, dan geef je ons het recht om dit document ook te openen, zodat we problemen kunnen verhelpen op afstand, of om je document te controleren voordat de productie van start gaat.

5. Wie heeft toegang tot jouw (persoons)gegevens?
We geven de gegevens alleen door aan andere partijen als dat echt nodig is voor onze dienstverlening. Het gaat dan om: bezorgpartners, leveranciers, betaalpartners, en partijen die ons helpen met bestandscontroles, IT en marketing en administratieve werkzaamheden. De postbode moet namelijk wel weten op wel adres je bestelling afgeleverd moet worden. In verdachte situaties zijn we verplicht om klantgegevens te delen met overheidsinstanties.
De partijen die wij toegang verlenen tot je gegevens, mogen deze gegevens alleen gebruiken om diensten te leveren namens Lady Glossy. We verkopen je persoonsgegevens nooit door aan derden.

6. Opslag van gegevens
De gegevens die wij verzamelen worden op verschillende servers opgeslagen, en vrijwel altijd binnen de Europese Unie. In bijzondere gevallen kan dit buiten de Europese Unie zijn, maar dan zorgen we ervoor dat jouw privacy op een passende manier beschermd blijft.

7. Beveiliging
Onze servers zijn voorzien van een SSL certificaat en alle verbindingen komen tot stand d.m.v. een versleutelde verbinding. Wij streven ernaar om onze servers en opslagmedia continue optimaal te beveiligen.

8. Hoe lang blijven gegevens bewaard?
De Belastingdienst verplicht iedere ondernemer om administratie 7 jaar te bewaren. Wij bewaren klantgegevens in ieder geval 7 jaar om aan de fiscale bewaarplicht te kunnen voldoen. Wanneer je al 10 jaar niets meer bij ons hebt besteld, dan zullen we je persoonsgegevens verwijderen en soms al eerder. De order historie zal mogelijk door ons bewaard blijven voor interne rapportages, maar deze zullen dan worden geanonimiseerd.

Wanneer je een magazine aanmaakt, of documenten naar ons upload of verstuurd, dan worden deze in minimaal 1 jaar bewaard, tenzij je deze zelf verwijderd via de Editor, of een verzoek bij ons indient om de documenten te verwijderen. Vaak vinden klanten het fijn om een magazine opnieuw te kunnen bestellen. Daarom proberen we om de documenten langer te bewaren, met een maximum van 10 jaar na de laatste bestelling waarbij dit document werd gebruikt. We zullen de documenten daarna verwijderen, of toestemming vragen om de documenten langer te bewaren. Hiermee kun je zelf kiezen of je de documenten wilt verwijderen voor optimale privacy, of dat je de mogelijkheid wilt behouden voor het plaatsen van herbestellingen.

9. Wat zijn jouw rechten?
Als persoon ben jij de baas over je eigen gegevens. Wil je inzage in je gegevens? Door in te loggen op de Webshop, kun je onder “Mijn account” jouw actuele persoonsgegevens inzien. Hier vind je ook de order historie en de status van bestellingen. Wil je gegevens laten wijzigen, aanvullen, of wissen? Dan kan dat door contact met ons op te nemen. Je hebt ook het recht om ons te verzoeken minder persoonsgegevens te verwerken, en je kan bezwaar maken voor het gebruiken van persoonsgegevens. Heb je het gevoel dat wij niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaan? Dan kun je hierover contact met ons opnemen of een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

10. Klikgedrag
Op de websites van Lady Glossy worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, zonder dat deze de bezoekers identificeren. Het doel hiervan is om de inrichting van de website te optimaliseren, maar dus wel anoniem. We gebruiken de gegevens om analyses en rapportages te maken en we gebruiken deze gegevens om meer gerichte informatie op de site te zetten. Op deze manier kunnen wij de dienstverlening en informatievoorziening optimaliseren.

11. Gebruik van Cookies door Lady Glossy
Cookies zijn kleine stukjes informatie (bestandjes) die een website op je computer achterlaat. De website instrueert de webbrowser waarmee je websites bekijkt (bijvoorbeeld Internet Explorer) om deze cookies op je computer op te slaan. 
Lady Glossy gebruikt cookies om het navigeren in de website te vergemakkelijken, om het gebruik van de website te kunnen analyseren en om daarmee de website te kunnen optimaliseren. We gebuiken ook cookies om marketing campagnes te optimaliseren.

Lady Glossy maakt gebruik van cookies om informatie te verzamelen over haar klanten, voor doeleinden van gerichte communicatie, waaronder het verstrekken van service-informatie rond onze producten en gerichte marketingactiviteiten rond de producten van Lady Glossy, eventueel door ons zorgvuldig geselecteerde derden. Maar ook als je ingelogd bent bij Lady Glossy kan je gebruikersnaam bewaard worden in een cookie. Voor websites van Lady Glossy is je emailadres de gebruikersnaam. Websites van Lady Glossy die advertenties bevatten maken tevens gebruik van cookies. Deze houden bij welke advertenties al aan jou vertoond zijn. Deze cookies worden niet door Lady Glossy zelf geplaatst maar door het bedrijf dat de advertenties verzorgt.

Lady Glossy gebruikt cookies op de Website (https://www.ladyglossy.nl/), in de Webshop (https://shop.ladyglossy.nl/) en in de Editor (https://editor.ladyglossy.nl/). Daar plaatsen we verschillende soorten cookies:

Functionele cookies: deze cookies zijn nodig om ingelogd te blijven, je gebruikers voorkeuren te onthouden of om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Analytische cookies: deze cookies verzamelen statistieken over het gebruik van onze websites en systemen. Deze informatie worden niet aan je persoonsgegevens gelinkt en zijn anoniem. We gebruiken deze info voor statistische analyses van het bezoek-, gebruik- en klikgedrag. Dit doen we om de Website, Webshop en Editor te kunnen verbeteren en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Tracking cookies: deze cookies houden bij via welke advertentiekanaal je als bezoeker bij ons terecht bent gekomen en welke advertenties uiteindelijk lijden tot een conversie of verkoop. Je IP adres wordt hierbij opgeslagen door een derde partij en zij proberen te achterhalen welke pagina’s je al hebt gezien en via welke advertentie je bij ons terecht bent gekomen. Er worden profielen geschetst die ons kunnen helpen om de effectiviteit van campagnes te verhogen.

Partijen die namens ons en met onze toestemming cookies plaatsen:
Google Analytics en Google AdWords: plaatsen Analytische cookies en Tracking cookies. Wij hebben de verwerkersovereenkomst met Google afgesloten. Het delen van deze gegevens met Google is uitgeschakeld, maar wordt soms aangeschakeld wanneer wij hulp van hen inschakelen. De informatie van Google Analytics wordt uitgewisseld met Google AdWords, om de effectiviteit van campagnes te kunnen verhogen.

12. Hoe kan ik cookies weigeren?
Je kan cookies weigeren, als je deze echt niet wilt. In je webbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer of Mozilla Firefox) kun je instellen om alle cookies of slechts bepaalde cookies te weigeren (raadpleeg daarvoor de handleiding van je webbrowser). Als je cookies weigert is het mogelijk dat bepaalde functionaliteiten of diensten niet of niet optimaal voor jou zullen werken.

13. Wijzigingen
Lady Glossy behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit privacy statement. Check daarom regelmatig dit privacy statement voor het privacybeleid van Lady Glossy.