Goed, je hebt besloten om een eigen glossy te maken. Bijvoorbeeld als cadeau voor een vriendin of een collega. Naast leuke informatie en persoonlijke verhalen die je hierin kwijt kunt, wil het oog natuurlijk ook wat. Gelukkig kun met je de gratis software van Lady Glossy gemakkelijk zelf een mooie lay-out maken, maar een persoonlijke touch is daarnaast ook altijd belangrijk. Je kunt het jezelf moeilijk maken door bij familie en vrienden digitale foto’s op te vragen en die vervolgens avondenlang door te pluizen op zoek naar geschikt materiaal. Maar gelukkig kan het tegenwoordig ook stukken makkelijker.

De mooiste foto’s voor je eigen glossy

De meeste mensen die een beetje actief zijn op social media hebben namelijk vaak al een enorm archief aan beeldmateriaal voor je klaarstaan. Zo kun je eens snuffelen tussen de vakantiekiekjes van je vriendinnen op Hyves of op Facebook. Denk aan de foto’s van dat ene onvergetelijke feestje. Tegenwoordig is er zelfs een sociaal netwerk dat enkel en alleen op foto’s is gericht: Instagram. Iedereen met een smartphone kan de app downloaden en zo gemakkelijk de mooiste foto’s maken. Leuk om zelf te doen, maar natuurlijk ook perfect om inspiratie op te doen voor je eigen glossy magazine!

Professionele kwaliteit met een nostalgisch tintje

De app zorgt voor een paar handigheidjes tijdens het fotograferen. Zo kun je na het maken van je foto kiezen uit allerlei verschillende filters en fotolijstjes. Waar je normaal uren voor nodig zou hebben in Photoshop, doe je nu met een paar keer tikken op je beeldscherm. Het resultaat is dat elke foto uniek en sfeervol is. Vanuit de app kun je gemakkelijkvinden wie van je vriendinnen ook gebruik maken van Instagram. De mooiste foto’s  voor je eigen glossy heb je op die manier snel en gemakkelijk bij elkaar gevonden. De foto’s op je computer krijgen is ook geen probleem, want vanuit de app kun je ze makkelijk per mail naar jezelf versturen.