Krijg je via ons programma de melding dat afbeeldingen van slechte kwaliteit zijn? Dan is vaak de resolutie van je foto te laag. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen.

1. De foto kleiner weergeven in jouw magazine

Je kan het fotokader kleiner slepen, zodat de foto kleiner wordt afgedrukt. Er is dan een lagere resolutie nodig en de kans dat de foto blokkerig geprint wordt is kleiner.

2. Je uitsnede vergroten

Heb je voor een foto de uitsnede ingesteld? Dan wordt er een slechts een deel van de foto geprint. Hoe kleiner je uitsnede is, hoe hoger de kwaliteit van je foto moet zijn. Als je de uitsnede groter maakt dan is er minder kwaliteit vereist. Je kan de uitsnede bepalen door dubbel te klikken op een fotokader.

3. Grotere afbeeldingen gebruiken

  • Heb je een foto ingescanned? Je zou kunnen proberen om deze nogmaals in te scannen op een hogere resolutie.
  • Heb je foto’s via de mail ontvangen? Dan zijn deze wellicht automatisch verkleind door het mailprogramma. Zorg er in dit geval voor dat de originele foto’s worden doorgestuurd en niet de verkleinde versie. Als de mail te groot wordt zou je de bestanden ook over kunnen zetten via een USB stick of gratis gebruik kunnen maken van diensten als WeTransfer.
  • Heb je een foto op internet gevonden? Zorg dat je zoekt op afbeeldingen van hoge kwaliteit. Ben je benieuwd hoe dat werkt? Lees dan Hoge resolutie afbeeldingen zoeken voor jouw magazine.