De meeste klanten leveren het ontwerp van hun magazine aan via ons online magazine editor. Het programma is erg handig en gebruiksvriendelijk, ook als je nooit eerder hebt gewerkt met opmaakprogramma’s. Daarnaast is er een mogelijkheid om een PDF document aan te leveren. Bekijk hieronder welke optie het meest handig of voordelig is.

PDF documenten in het programma plaatsen (gratis)

PDF documenten kun je, net als een foto, uploaden in ons programma. Let er wel op dat het formaat anders is dan het standaard A4 formaat, namelijk 21 x 27,5 cm. Als je in Word een document gaat maken, is deze meestal 21 x 29,7 cm (A4). Deze kun je in het programma plaatsen, maar houdt er rekening mee dat de boven en/of onderkant van het document zullen wegvallen. Verander de ‘uitsnede’ door dubbel te klikken op de achtergrond- of op het fotokader. Voor professionals: lees ook “Aanleverspecificaties” hieronder.

PDF aanleveren

Heb je een kant-en-klaar PDF document? Dan kun je deze aanleveren door het PDF document te uploaden. Bestellingen die via het programma worden gedaan, verlopen grotendeels automatisch. Het afrekenen, de verwerking van het bestand en de administratie zijn volledig geautomatiseerd. Wij moeten meer werkzaamheden verrichten wanneer de bestelling niet via ons magazine programma word gedaan. De meerkosten zijn € 19,50 per bestelling, wanneer je de bestelling niet via het programma plaatst, maar op basis van een PDF document. Komt het totale bedrag uit op meer dan € 100,-? Dan vervallen deze kosten, en is de verwerking gratis.

Aanleverspecificaties

  • Standaard worden magazines geproduceerd op 21 x 27,5 cm. Maak elke spread dus op 42 x 27,5 cm en voeg daar 3 mm overvul aan toe (42,6 x 28,1 cm).
  • Een geniet magazine bevat minimaal 12 pagina’s en bestaat uit een veelvoud van 4 pagina’s. Een gelijmd magazine bevat minimaal 24 pagina’s en bestaat uit een veelvoud van 2 pagina’s.
  • Wij adviseren om beeldmaterialen te plaatsen op minimaal 150 DPI.
  • Als het om een gelijmd magazine gaat: het omslag bevat een ‘rug’ of ‘zijkant’. Maak dus bij het omslag, tussen de linker en de rechter pagina (achterzijde en voorzijde) nog een rug van 0,052 millimeter per pagina. Bij 100 pagina’s, is de rug dus ongeveer 0,52 cm breed.

Wilt je een PDF aanleveren? Of wil je de prijs ontvangen voor een aangepaste magazine uitvoering of een grotere oplage? Neem dan contact met ons op.