Let op: dit bericht is gebaseerd op de controle zoals wij die uitvoerde bij bestellingen via ons ‘oude’ magazine programma. Lees in plaats van dit artikel: 9 tips om het mooiste magazine te maken.

Na het maken en bestellen van je magazine doen we altijd een gratis bestandscontrole. Bij ongeveer 90% van de bestanden lijkt alles in orde te zijn, maar bij de overige 10% valt ons iets op dat voor problemen kan zorgen in het productieproces. In dat geval mailen wij je met het verzoek om aanpassingen te doen.

Voorkom dat je bestelling later wordt geproduceerd

Je bestelling kan een vertraging oplopen als wij besluiten om hem on-hold te zetten. We wachten dan op het aangepaste bestand voordat de productie door kan gaan.

2x per week worden alle magazines geproduceerd en als wij problemen voorzien bij jouw bestand, dan kan het zijn dat je bestelling vertraging oploopt. Lees de onderstaande controlepunten om dit te voorkomen.

Wij controleren je bestand o.a. op:

 • Marges
  (let erop dat je teksten niet tegen de rode stippellijn aan staan. In dat geval kan het zijn dat er tijdens de productie door de letters heen gesneden gaat worden. Tip: Houdt voor teksten een marge aan van ongeveer 2 cm binnen de rode stippellijn.
 • Onleesbare teksten
  Heb je een donkere tekst op een donkere achtergrond geplaatst? Of juist een lichte tekst op een lichte achtergrond? Op je scherm zie je altijd meer contrast dan op papier. Let er daarom op dat teksten goed leesbaar zijn.
 • Achtergronden en kleurvlakken doortrekken over de rode stippellijn
  Gebruik je een beeldkader of kleurvlak als achtergrond? Zorg er dan voor dat deze worden doorgetrokken tot aan de buitenste lijn. Zet ze dus niet op de rode stippellijn, want het kan zijn dat je dan een witte rand gaat zien op de betreffende pagina.

Wij controleren niet op:

 • Kwaliteit en resolutie van afbeeldingen (dit geeft de software meestal al aan)
 • Smaak wat betreft de opmaak (dit is voor iedereen verschillend)
 • Tekst- en spellingsfouten

De bestandscontrole is dus bedoeld om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Toch kunnen we niet overal op controleren en op reageren aangezien het misschien je bedoeling was om het bestand op een bepaalde manier op te maken. Je ontvangt dus alléén een e-mail wanneer wij vermoedden dat het resultaat anders zal zijn dan dat je als klant zult verwachten.

Wil je géén bestandscontrole?

Sommige klanten zitten met een krappe deadline en willen het magazine graag zo snel mogelijk ontvangen. Dus wil je geen bestandscontrole? Laat het dan tijdig weten. De bestandscontrole kan worden overgeslagen, maar houdt er rekening mee dat de productie dan anders kan uitpakken dan je in eerste instantie zou hopen.