Wanneer je aan de slag gaat met je eigen glossy horen daar natuurlijk ook prachtige foto’s bij. Maar hoe verzamel je mooi beeldmateriaal? Je kan zelf met je camera op pad, maar je kunt tegenwoordig ook via social media profiteren van de fotokunsten van je vrienden. Het aanbod is enorm en het is ook nog eenvoudig om de foto’s te downloaden en te gebruiken voor je eigen glossy. We zetten de meest interessante social media even voor je op een rijtje.

1: Facebook

Tegenwoordig het grootste sociale netwerk, met maar liefst 1,1 miljard gebruikers. Op Hyves gebeurt het allang niet meer, al je vrienden moet je tegenwoordig zoeken op Facebook. Op het netwerk wordt van alles gedeeld, van updates over iemands liefdesleven tot de laatste vakantieplannen, maar vooral ook veel foto’s. Gebruikers hebben de mogelijkheid om foto’s in hoge resolutie te uploaden, waardoor ze zeer geschikt zijn voor gebruik in je eigen glossy. Via de glossy software kun je rechtstreeks zoeken in de foto’s van je vrienden. Kies daarvoor voor de optie “Voeg foto’s toe vanuit Facebook”.

2: Twitter

Net als Facebook de laatste jaren enorm in opkomst. Waar Facebook vooral bedoeld is om een totaalplaatje van een persoon te creëren, is Twitter vaak juist meer voor de spontane momenten. De aan Twitter verbonden dienst Twitpic is speciaal bedoeld voor het plaatsen van foto’s op dit sociale netwerk en staat vol bijzondere foto’s.

3: Flickr

Eigenlijk is Flickr één groot digitaal fotoalbum. Veel gebruikt door gewone mensen zoals jij en je vrienden, maar ook door professionele fotografen. Zijn je eigen foto’s van de Eiffeltoren bijvoorbeeld niet goed gelukt en zoek je er toch één voor in je glossy? Op Flickr vind je gemakkelijk de mooiste alternatieven!

4: Instagram

Dit sociale netwerk dat speciaal voor foto’s bedoeld is, is hier onlangs al uitgebreid aan bod gekomen in het artikel Inspiratie op Instagram. De uitgebreide maar makkelijk te bedienen functies en filters zorgen ervoor dat iedereen gemakkelijk unieke en sfeervolle foto’s kan maken.

Lees ook:

Hoge resolutie afbeeldingen zoeken via Google
6 tips voor het maken van foto’s met je smartphone